Drupal de PHP Open Source standaard
Datum
22 oktober 2021
Afbeelding
Drupal
Drupal de PHP Open Source standaard

Het Open Source Content Management Systeem Drupal maakt het beheren van simpele tot complexe websites kinderspel. Door de unieke modulaire opzet (ruim 3500 modules) is het mogelijk in korte tijd live te gaan. Veel grote corporate en overheidsorganisaties kiezen voor Drupal. Niet voor niks, Drupal is zeer veilig, zoekmachinevriendelijk en database-onafhankelijk.

Solvy is zeer ervaren Drupal specialist

 

Overweeg jij om jouw website in Drupal te laten (door)ontwikkelen? Ben je op zoek naar een goede implementatiepartner met kennis van zowel marketing als techniek? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Dit doen we met veel plezier voor opdrachtgevers zoals Exact, SKVR, Alphega, Multi Bier en nog vele anderen. Wij zijn erg actief binnen de Drupal community onder andere door internationaal te spreken op events en onze code en ontwikkelde modules te delen met de open source community.

 

Het Drupal CMS heeft veel voordelen. Hieronder zetten we er enkele voor je op een rijtje.
 

 

  • Drupal is een gratis open source CMS. Dat betekent dat er continu nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd, soms tegen betaling maar meestal gratis.
  • De website is exact zo in te richten als jij dat wilt. Drupal is een van de meest flexibele CMS oplossingen. De omgeving is gebruiksvriendelijk, content toevoegen is heel gemakkelijk. Met een handige editor waarmee je bijvoorbeeld snel kunt schakelen tussen websites in verschillende talen. Rollen en rechten kunnen zelf ingesteld worden, om het beheer nog overzichtelijker en eenvoudiger te maken.
  • Drupal is een krachtig, in de basis al compleet CMS. Drupal beschikt over een actieve community waarin steeds nieuwe functionaliteiten worden uitgewerkt.
  • Jouw ERP of CRM is naadloos met Drupal te koppelen. Heel veel pakketten zijn al eens gekoppeld, daardoor is een koppeling vaak snel te realiseren.
  • Drupal is het meest gekozen pakket binnen de overheid. Veiligheid en gebruikersgemak zijn hierin bepalend geweest.

 

Drupal is een open source CMS en dus gratis te gebruiken, er zijn geen licentiekosten. Maar om jouw website te ontwikkelen, is wel budget nodig. Solvy denkt graag met je mee vanuit haar uitgebreide ervaring in zowel complexe, maatwerk platformen als basis contentwebsites. Naast de ontwikkeling van het platform heb je ook te maken met beheer- en hostingkosten, net als bij elk ander CMS. Gezien de ontwikkelingen op veiligheidsgebied is dit voor ons geen vraag maar een must.

 

Met behulp van Acquia kun je jouw Drupal omgeving als Software-as-a-service laten draaien in de Cloud. Door de vele voordelen gelooft Solvy dat dit de toekomst is voor een veilige omgeving voor je website. In de Cloud ben je namelijk flexibel in je data-opslag, trafficpieken en algehele performance. Ook zijn je updates geautomatiseerd en kun je met behulp van Acquia Lift de content en klantgegevens samenbrengen wat het mogelijk maakt je platform te personaliseren. Kortom, Drupal is bij de tijd en stuurt hoe het CMS zich komende jaren ontwikkeld.

Bron: Acquia