The ultimate user experience
offline digital audits
aan boord van het schip

Alfa Laval is een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van technologieën, systemen en producten op het gebied van warmteoverdracht, scheiding en vloeistofbehandeling. Het bedrijf produceert verschillende producten voor de offshore-industrie, zoals warmtewisselaars, separators én systemen en componenten voor vloeistofbehandeling. De producten van Alfa Laval worden gebruikt in offshore-olie- en gasinstallaties, alsmede in scheepvaart, olie- en gaswinning, aquacultuur, voedselverwerking en diverse andere industrieën.

Uitdaging

De engineers van Alfa Laval reizen de wereld over om audits uit te voeren aan boord van schepen. Deze audits zijn een integraal onderdeel van de serviceverlening van Alfa Laval, die wordt gecoördineerd vanuit Nijmegen. De audits worden aan boord van een schip uitgevoerd, waar niet altijd een goede verbinding beschikbaar is. Desondanks heeft Alfa Laval plannen om de auditrapportages te gaan digitaliseren.

Oplossing

Solvy heeft een progressive web app ontwikkeld voor tablets, inclusief een bijbehorende backoffice-applicatie. Beide applicaties draaien binnen de Azure omgeving van Alfa Laval Zweden.

 

Highights van het backoffice systeem: 

 

  • Aanmaken en toekennen van opdrachten (audits) vanuit hoofdkantoor;
  • Overzicht, inzicht en status van alle audits wereldwijd;
  • Universele en volledige automatisch PDF rapportage flow;
  • Logging en agenderen van alle service activiteiten.

 

Highights van de Progressive web app: 

 

  • Offline modus voor engineers;
  • Autosave zodra er connectie is;
  • Universele rapportages;
  • Aanroepen van tablet functies zoals fotocamera en pushnotificaties;
  • Forse tijdsbesparing.

 

Afbeelding
Alfa Laval_1
PWA

Wat is een Progressive web app?

Een Progressive Web App (PWA) is een type webapplicatie die gebruikerservaringen biedt die vergelijkbaar zijn met native apps. PWA’s bieden functies zoals push notificaties, offline gebruik en een gebruikerservaring met lage latency. PWA's worden ontwikkeld met behulp van web technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript en zijn ontworpen om te functioneren op alle devices, waaronder desktop, mobiel en tablet.

Afbeelding
Alfa Laval logo