Afbeelding
Alliance Healthcare
Alphega apotheken
Altijd dichtbij
Gezondheid en welzijn voorop

Altijd een Alphega apotheek bij je in de buurt waar je kunt rekenen op goed advies en persoonlijke aandacht. Dat is de visie van hét toonaangevende netwerk van zelfstandige apothekers door heel Nederland en in negen andere Europese landen. 

 

Apotheken zijn een centrale schakel in de gezondheidszorg en hebben direct invloed op de gezondheid en het welzijn van de klant. De apotheken van Alphega (onderdeel van Alliance Healthcare) maken het hun klanten dan ook zo gemakkelijk mogelijk, bieden daarnaast talloze handige oplossingen en een groot scala aan services, zoals gratis thuisbezorgen van herhaalmedicatie, diabeteszorg of hulpprogramma’s voor stoppen met roken. Tijd om ook dat gemak online te bieden en uit te stralen: een compleet nieuwe website voor alle Alphega apotheken.

 

UX

Warm, duidelijk en gebruiksvriendelijk design én proces

 

Samen met Weekend Creative Agency werkten we een design uit dat naadloos aansluit bij de visie van Alphega apotheken. De focus lag op een duidelijk en gebruiksvriendelijk design. Een ander belangrijk uitgangspunt was dat bezoekers informatie overzichtelijk voorgeschoteld krijgen en dat ze gemakkelijk de juiste informatie kunnen vinden. En dat is gelukt. In samenwerking met Good News heeft ons samengestelde projectteam het design en de wensen uitgewerkt naar een snelle, goedwerkende website.

 

CMS

Functionaliteiten en techniek

 

Allereerst een gemakkelijk te beheren website. Dat vraagt om CMS Drupal. Ook viel de keuze op dit opensource-contentmanagementsysteem omdat andere platformen van Alliance Healthcare reeds gebruik maken van Drupal. Daarnaast was een belangrijke vereiste functionaliteit de mogelijkheid om voor iedere franchisenemer een eigen pagina en toegang tot het CMS te creëren, waar diensten per franchise apotheek toegevoegd kunnen worden. Ook de mogelijkheid om waardevolle content van de oude website te migreren naar de nieuwe website was een prioriteit. Evenals een uitgebreide zoekfunctie. Als laatste het toevoegen van veilige formulieren waarmee websitebezoekers zich bij een apotheek kunnen inschrijven. 

 

Dat zijn een greep uit de functionaliteiten van de nieuwe online omgeving voor Alphega apotheken. Bezoekers voelen zich door de functionaliteiten meer dan welkom op de website. Zo kiezen ze direct hun ‘eigen’ apotheek wanneer ze voor het eerst op de website terecht komen en zien ze vervolgens de informatie die van toepassing is voor de betreffende apotheek, zoals openingstijden, contactgegevens en beschikbare diensten. Ook hebben ze de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitgebreide zoekfunctie die toegang geeft tot waardevol gezondheidsadvies en handige tips.    

 

Afbeelding
Alphega

Een zorgeloos traject

 

Net als bij Alphega apotheken is service ook een belangrijk uitgangspunt bij het projectteam. Daarom is Alphega apotheken tijdens het gehele project ontzorgt. Door een nauwe, volledig digitale samenwerking werd meteen geschakeld over bijvoorbeeld belangrijke keuzes en opgeleverde (deel)producten. Snel contact en korte lijntjes. Twee ingrediënten voor een succesvol resultaat! 

 

Daarnaast zorgden we voor een fijne, soepele onboarding voor alle franchisenemers. Met een duidelijke e-mail en inclusief demovideo werd in een paar stappen uitgelegd hoe gemakkelijk het CMS te gebruiken is en hoe ze hun eigen pagina kunnen aanpassen en aanvullen.  

 

Afbeelding
Alphega
Afbeelding
Logo Alliance Healthcare