Lumach trader in used heavy equipment

Buy & Sell Heavy Equipment

B2B applicatie voor traders en eindgebruikers van constructie materiaal

Over Lumach

Lumach is een merkonafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikt materieel uit de grondverzet-, overslag- en recyclingindustrie. Het materieel komt uit Nederland en West-Europa en wordt wereldwijd geëxporteerd.

Uitdaging

Dit platform is ontwikkeld om het veelzijdige aanbod van Lumach overzichtelijk te weergeven en om technische informatie van het materieel te verstrekken aan potentiële afnemers. Voor de medewerkers van Lumach is het beheren van advertenties vereenvoudigd waarbij de advertenties automatisch worden doorgeplaatst naar internationale handelsplatformen (lees marketplaces).

Afbeelding
Lumach

Voor wie

Het platform is bestemd voor handelaren en eindgebruikers vanuit de hele wereld die actief zijn in de grondverzet-, overslag- en/of recyclingindustrie.

Afbeelding
Lumach

Oplossing

Voor dit platform is het open source CMS Drupal in combinatie met Drupal Commerce ingezet. De volgende specifieke inrichtingen zijn er vervolgens toegepast: - Een backoffice met advertentieformulier voor het aanmaken van producten/advertenties.

  • Een backoffice met overzicht van alle producten inclusief productinformatie en verschillende snelfilters. Dit om afnemers snel te kunnen helpen.
  • Intelligentie in de weergave van producten en zoekresultaten.
  • Integratie met WhatsApp op mobile devices voor direct contact en lead generatie.
  • Schaalbare cloud servers bij Pantheon met CDN inrichting voor snelle laadtijden.
  • Dit platform is als product ontwikkeld. Nieuwe platformen worden met 1 druk op de knop uitgerold.
  • Er is 1 centrale broncode waardoor onderhoud en beveiligingsupdates snel en zonder zorgen uitgevoerd kunnen worden, met een flinke besparing op de operationele kosten als gevolg.

Next step

De gegenereerde data op deze website vormt een waardevolle bron voor Lumach in het verkoopproces. De bezoekersaantallen van specifieke advertenties spelen een cruciale rol bij het vaststellen van de prijs. Een hoog aantal bezoeken geeft aan dat er veel vraag is, wat de prijs op een bepaald niveau houdt. Advertenties met weinig bezoekers worden geanalyseerd in vergelijking met het zoekverkeer op Google. Op basis van de resultaten van deze analyse worden de prijzen op de website aangepast. Dankzij deze datagedreven aanpak wordt de vraagprijs beïnvloed door de dynamiek van vraag en aanbod.

Afbeelding
Lumach

Ben je geïnteresseerd geraakt in wat dit product voor jouw organisatie kan betekenen? Deze website is door Solvy als product ontwikkeld. Deze website is in een handomdraai omgebouwd in iedere huisstijl. Geen grote investeringen meer, maar uw budget investeren in toegevoegde waarde voor uw organisatie.