Lumach trader in used heavy equipment
Buy & Sell Heavy Equipment

B2B applicatie voor traders en eindgebruikers van constructie materiaal

Over Lumach

Lumach is een merkonafhankelijk bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van gebruikt materieel uit de grondverzet-, overslag- en recyclingindustrie. Het materieel komt uit Nederland en West-Europa en wordt wereldwijd geëxporteerd. 

Uitdaging

Dit platform is ontwikkeld om het veelzijdige aanbod van Lumach overzichtelijker te tonen en daarnaast om technische informatie van het materieel te kunnen verstrekken aan de potentiële afnemers. Voor de medewerkers van Lumach is het beheer van de advertenties vereenvoudigd en worden advertenties automatisch doorgeplaatst naar internationale handelsplatformen (lees marketplaces).

Afbeelding
Lumach
Voor wie

Het platform is bestemd voor handelaren en eindgebruikers actief in de grondverzet-, overslag- en recyclingindustrie, vanuit de hele wereld.

Afbeelding
Lumach
Oplossing

Voor dit platform is het open source CMS Drupal i.c.m. Drupal Commerce ingezet. De volgende specifieke inrichtingen zijn er vervolgens toegepast;

 

  • Backoffice met advertentie formulier voor het aanmaken van producten/advertenties.
  • Backoffice met overzicht van alle producten incl. productinformatie en verschillende snelfilters. Dit om afnemers snel te kunnen helpen.
  • Intelligentie in de weergave van producten en zoekresultaten.
  • Integratie met WhatsApp op mobile voor direct contact en lead generatie.
  • Schaalbare cloudservers bij Pantheon met CDN inrichting voor snelle laadtijden.
  • Dit platform is als product ontwikkeld. Nieuwe platformen worden met 1 druk op de knop uitgerold.
  • Er is 1 centrale broncode waardoor onderhoud en beveiligingsupdates snel en zonder zorgen uitgerold kunnen worden, met een flinke besparing op de operationele kosten als gevolg. 
Next step

De data die deze website genereert is zeer waardevol voor de verkoop binnen het bedrijf Lumach. Bezoekersaantallen voor specifieke advertenties dragen bij aan het bepalen van de prijs. Veel verkeer, betekend veel vraag en houdt de prijs op niveau. Advertenties die weinig bezocht worden, worden vergeleken met data uit het zoekverkeer bij Google. Resultaten uit deze analyse laten de prijzen op de website schommelen. Ondersteund met data wordt de vraagprijs gestuurd op basis van vraag en aanbod.

Afbeelding
Lumach

Ben je geïnteresseerd geraakt in wat dit product voor jouw organisatie kan betekenen? Deze website is door Solvy als product ontwikkeld. Deze website is in een handomdraai omgebouwd in iedere huisstijl. Geen grote investeringen meer, maar uw budget investeren in toegevoegde waarde voor uw organisatie.