Groothandel klantportaal
Het digitale klantenportaal is de volgende evolutie van B2B commerce

Multi Bier de groothandel in (speciaal)bieren. Het grootste assortiment digitaal beschikbaar voor de slijterij, drankenhandel, supermarkt en horecazaak. 

Over Multi Bier

Groothandel + (speciaal)bier = Multi Bier


Als horeca- en drankengroothandel wil Multi Bier een zo breed mogelijk exclusief aanbod in speciaal bieren bieden. En dat aanbod moet doorlopend inspelen op de behoeften van de afnemers, de markt en het seizoen.  Als importeur en distributeur van nationale en internationale merken is naast het brede en exclusieve aanbod het distributienetwerk en het digitale aanbod van Multi Bier een enorme toegevoegde waarde ten opzichte van het concurrentieveld.

Uitdaging

Multi Bier maakt een enorme groei door. De populariteit van speciaal bieren stijgt al jaren en door de corona is de thuis consumptie ook nog eens enorm gestegen. Deze groei schreeuwt om een versnelde digitale transitie. De traditionele groothandel constructie met grote sales afdelingen, ordermanagers, planners moet plaats maken voor digitale oplossingen. De werkdruk door de snelle toename is niet houdbaar, digitale oplossingen bieden deze flexibiliteit wel. Sales en ordermanagers krijgen ruimte om de afnemers verder uit te bouwen door ze met markt informatie en marketing acties te ondersteunen.

Ook het distributienetwerk dat Multi Bier door de jaren heen heeft opgebouwd staat onder druk. Hogere kosten door de stijgende benzine prijzen zetten de marges onder druk. Hoe gaan we efficiëntie aanbrengen binnen het distributienetwerk. Wanneer leveren we waar? Hoe voorkomen we halve transporten? Hoe voeden we onze afnemers op? Etc. 

Afbeelding
Multi Bier
Oplossing

Solvy heeft voor Multi Bier een custom klantportaal ontwikkeld. In een snel groeiende organisatie en markt moet je wendbaar en flexibel zijn. Wij kiezen er daarom niet voor een enorme scope uit te denken met een lange doorlooptijd, maar juist klein te beginnen en op basis van datagedreven inzichten door te ontwikkelen. Binnen 6 sprints van 2 weken hadden we de MVP staan. De MVP bevatte de volgende functionaliteiten: 

  • Intergratie met het custom ERP
  • Plaatsen van (her)bestellingen
  • Inzage in orderstatus
  • Inzage kredieten
  • Inzage levertijden
  • Inzage in voorraden
  • Custom marketing/sales acties
  • Rollen en rechten per afnemer
  • Klantgroepen
Afbeelding
Multi Bier Customer Portal
Afbeelding
Multi Bier
Portaal

Wat is een digitaal klantenportaal?

 

Het digitale klantenportaal is de volgende evolutie van de B2B-onlineshop. Het kan het aankoopproces van de koper vereenvoudigen, de verkoopprocessen van de verkoper digitaliseren en after-salesactiviteiten en de ontwikkeling van digitale diensten ondersteunen. Het bestrijkt een groot deel van de cyclus van de klant en biedt een volledig spectrum van diensten tijdens de verschillende fasen van de klantrelatie. Het maakt ook doelgerichte communicatie mogelijk op basis van de verschillende rollen en vereisten aan de kant van de klant.

 

Wil je graag binnen kijken bij een van onze opdrachtgevers. Dat kan? We nemen je graag mee naar onze opdrachtgevers en demonstreren onze oplossingen in de praktijk.